Men framförallt detta receptet:
Chokladbakelse (85%) med vispad crème fraiche, melon och rostade pecannötter
Dessert
Foto: Lennart Weibull
Ingredienser för 4 personer
100g smör100g 85% choklad
2 tsk havsalt
2 ägg
2 äggulor
1,2 dl socker (120 gram ska det vara – vilket säger vi till kund)
1 dl mjöl (100 g mjöl ska det vara – vilket säger vi till kund)
2 dl cremé fraiche
½ dl florsocker
½ mogen cantelope melon
½ dl honung
1 näve rostade pecanötter
Gör så här
1. Smält samman smöret och chokladen och saltet.2. Vispa äggen och sockret fluffigt.
3. Blanda samman ägg och sockersmeten med smörchokladen och sikta i mjölet, blanda väl.
4. Smörj 4 st formar med smör och strödbröd. Fyll dem med smeten och baka av i unen på 180°C i ca 7 minuter (beroende på formens storlek). Bakelsen är klar när kärnan av bakelsen fortfarande är rinnande.
5. Mixa cremé fraichen med florsockret och vispa krämigt.
6. Skär melonen i små bitar i önskad form.
Servering
Servera bakelsen varm med en klick av cremé fraichen över, strö över nötterna och melonen och ringla honungen på toppen.
Smakernas samspel
Till denna fantastiska varma chokladbakelse passar en söt madeira allra bäst med sin lite knäckiga ton. Vill man framhäva den fruktiga smaken av melon och syran från creme fraichen tar man ett sött vitt vin från Sauternes.
...åh så gott det ser ut!
Mmm, men smakar det gott? Har du testat... ;)
SvaraRaderaHahaha... nej men så fort jag fått ihop tillräckligt med "points" så ska jag!!! Tills dess får jag fortsätta läsa recept... och dreggla ;)
SvaraRaderaMen ååh, så gott det där lät! Farligt när man är kvällssötsugen (nytt ord?) som jag är nu!
SvaraRaderaSv: Tack snälla!
Du, såg i översta inlägget någonting om att besöka "barnens förlag"...? Barnens förlag? Berätta!