måndag 11 november 2013

Soppa!

Vid skrivandets stund sitter jag och sörplar soppa till lunch. Åh vad god den är... Soppa borde vara vår nationalrätt (finns det någon sådan förresten?) idag blev det en morotssoppa med citron och ingefära. ABSOLUT ingen chili i lovade personalen mig. 
Jag läste i en bok att alla har en bra affärsidé, detta är jättebra på alla sätt, men tänk om den som har den braiga iden inte kan utföra den? Som jag... Jag har en jättebra ide om en kedja med soppförsäljning. 3 soppor säljs om dagen med gott nybakat bröd till. Den säljs genom små "hål i väggen" eller matvagnar så hyran blir så billig som möjligt. För 75:- får du en skål med soppa, en god brödbit och en klick créme fraiche. Nyttigt gott och varmt! På sommaren blir det antagligen  mindre att göra och då får man byta mot gazpacho och glass. 
Sopporna tillverkas i ett större kök men den hemmalagade genuina smaken ska finnas kvar. 

Mums!

Känn er fria att använda min ide och om ni någon gång blir sopp miljonärer så får ni gärna komma ihåg mig... 

Kram
Mika

PS. Här skulle finnas en fin soppbild... Men jag har redan ätit upp den... Ds.

2 kommentarer:

  1. Soppa är gott! Jag lagade potatis- och morotssoppa igår, med lök och ingefära (alldeles för lite visade det sig); chilipulver, cayennepeppar och lite salt. Jättegott! Helst med riven västerbottenost i.

    SvaraRadera
  2. ...oh... det lät gott... bara för att barnen inte ätit soppa idag i skolan så fick dom fisksoppa här hemma... mums. Allt tog slut!

    SvaraRadera