fredag 17 maj 2013

Kroppsspråk och dess betydelse.

Imorgon ska jag hålla föredrag i kroppspråket och dess betydelse i möten med andra. Inte för att kg är en expert på ämnet utan för att jag blir så passionerad och uppeldad när jag pratar om ämnet så jag smittar av mig på andra.
Det känns lite speciellt att ha blivit tillfrågad, inte bara en gång utan två, om jag vill hålla ett sådant föredrag. 
.... Och jag älskar det.... Någonstans inom mig funderar jag på hur jag ska/kan använda detta för att hitta mitt kall här i livet. 
Tänker du på ditt kroppspråk dagligen?

God natt
En peppad 
Mika

4 kommentarer:

 1. Nej, jag tänker inte på kroppsspråket varje dag men jag använder mig av kroppsspråket en hel del. Höjda ögonbryn och en hel del annat. Jag tror jag pratar minst med munnen faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Hahahaha....precis så är det. Jag har inget pokerface alls. Ställde till det en massa för mig innan jag kom på att om jag tycker att "allt är normalt och bra" så höjer jag inte på ögonbrynen lika högt längre.

  SvaraRadera
 3. Men vad kul för dig! Det hade varit roligt att få lyssna på dig, du ska inte komma upp till Umeå och prata? Jag brukar nu för tiden tänka på mitt kroppsspråk. Mest när jag ska agera som lärare. Räta på ryggen och se ut som om jag vet allt. Det brukar fungera bra och inge auktoritet. Det måste man ju ha som lärare eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha... ja. Jag minns lärare som såg ut som dom var vilse. Dom fick det inte lätt... Så bra strategi där!
   Annat som kan vara bra att tänka på är att det du lär ut ska läras ut med hela kroppen. Vi, som människa, vill gärna imitera den vi tittar på, för att skapa samförstånd. Tänk om alla lärare älskade sina ämnen; så mycket mer engagerade eleverna skulle bli!
   För så här är det:
   Uppdelat i procent så är det så här mycket av var dom läser av på dig:
   Det du säger (fakta) 10%
   Ditt tonfall (Hur du säger det) 20%
   Ditt kroppspråk 70%

   ...då gäller det fasiken att du tror på det du säger och känner att det är spännande och intressant ända från tårna! :)

   Radera