måndag 11 juni 2012

Styrelsemöte.

Mötet förklaras öppnat.

VD har ordet.
"Hur ser dagsläget ut?" Frågar hon ateljéchefen.
"Åh! Vi har så mycket att göra!!! Jag har 2015968573003 tusen idéer i mitt huvud! Och ALLA är jättebra!" svarar hon entusiastiskt. Då hostar Skribenten och granskaren Mika Djup och säger:
"Hur kan du säga så? Det är ju bara ett evigt kacklande från dig! Ingenting har jag fått förmedlat från dig, bara massa mumbo-jumbo flumeri! Jag förstår uppriktigt sagt inte hur du förväntar mig att jag ska kunna arbeta under dessa förhållandena." Hon tittar strängt och uppfodrande på VD´n.
VD´n skruvar lite på sig. Den där granskaren kan vara rätt så besvärlig. "Synd att man inte kan göra sig av med henne." tänker hon och tittar runt på resten av den brokiga skaran.
Illustratören sitter trött och bälar kaffe och verkar inte riktigt vara närvarande i mötet.
Kassören tar till orda:
"Vi behöver ha in mer pengar i det här företaget! Visst, vi gick pluss stort förra året, men det är inget vi kan räkna med i framtiden! Mer jobb blir mer pengar!"
"Mer jobb och mer jobb!" fräser skribenten. " Det ska vara kvalité och mening med det vi gör! Annars kan det kvitt!!!"
"JAAAAAAA! Och så ska det vara roooooligt också! Jag har en idé om små katter, alla med olika färger som pruttar roligt...hihihihiii...mmmm..."  utbrister Mika Dröm och försvinner in i dagdrömmeriet igen.
"Jag kan måla katter! Eller teckna dom i blyerts! Kanske tusch? Hur vill ni ha det? Jag fixar!!!" Illustratören har vaknat till liv.
"Det är ingen idé..." säger Kung Kris Ågren den I:a och lägger sin kalla hand på Mika. "Titta på Mika Djup. Hon har redan spolat den idén. Det skulle ni ALDRIG klara av."
"Åh." Mika Illustratör ser moloken ut och lutar sig bak med sin kaffekopp igen.
VD tittar hjälplöst på Illustratören. "Hur ska vi få det här att fungera? Vi måste på något sätt ändra arbetsordningen i det här företaget." tänker hon.
"Kan Kung Kris Ågren den I:a vara så vänlig och lämna rummet?"
"Nej!"
"Suck."
"Kan du hämta en påse M&M och ge den till Kris?" Viskar VD till Ateljéchefen.
Ateljéchefen lämnar rummet och kommer snart tillbaka med påsen. Kung Kris blir överlycklig och börjar tugga i sig chokladen en och en.
"Så! Nu när vi lyckats sysselsätta Kris så måste vi ta itu med våra problem!"
"Jag har en jättebra idé!!! Vi gör ett stort plakat som vi hänger upp i ateljén! Som ökar vår arbetslust!" Gapar Ateljéchefen rakt ut.
"Herre gud! Vad du är flummig! Hur ska det kunna ge oss några jobb?" Säger Mika Djup.
"JOBB? Jag kan jobba! Bara säg hur ni vill ha det!" Illustratören Mika verkar lite påverkad av allt kaffe.
"Äh! Det är inte lönt! Det blir ändå inga pengar av det!" Säger kassören.
"Johodå!" Säger ateljéchefen trotsigt  "bara vänta tills vi blir större än Disney, Pixar och Sven Nordkvist tillsammans!"
Kung Kris Ågren skrattar hånfullt rakt ut så det stänker choklad dragerade jordnötsbitar över hela bordet. 
VD´n härsknar till.
"NU ÄR NI TYSTA OCH LYSSNAR PÅ MIG!" Hon står upp och väser hotfullt och bestämt:
"Vi måste ändra vårt arbetssätt och ALLA måste vara med!"
 "Kassören: Du måste vara tyst och bara se till att föra in siffrorna på rätt plats i bokföringen. Varna i tid om pengarna tar slut!" Hon tittar på Mika Djup. "Du blir uppgraderad till Ateljéchef och produktutvecklare.
Mika Dröm: Fortsätt skapa idéer, se till att få ner alla på papper och ge till granskaren! Du har inga krav på dig, bara frihet!" Mika dröm ser nöjdare än nöjd ut, vilket gör att Mika Musa flyger in genom fönstret, sätter sig på hennes axel och viskar små hemligheter i hennes öra. VD´n fortsätter, "Mika Djup, se till att använd och utnyttja Mika Dröms idéer. De som är bra utvecklar du och ger sedan Mika Illustratör i uppdrag. Mika Illustratör; du får semester och får skapa hur mycket fritt du vill tills en vettig idé har passerat denna klunga människor. Du verkar nämligen lite lätt överarbetad." Mika Illustratör ser också nöjd ut... och trött. På tre sekunder har koffein-skakandet bytts ut mot snarkande vibrationer.
VD´n lutar sig bakåt i sin stol.
"Det är inte enkelt det här" tänker hon. "Med så olika viljor som styr är det tur att jag är vid mina sinnes fulla bruk. Undrar om det finns fler M&M någonstans..."

Mötet förklaras avslutat.

7 kommentarer:

 1. "Tur att jag är vid mina sinnens fulla bruk..." ha ha ha! Bara en pytte aning scizofren, kanske.

  Och hjälp vilken teckning! Så himla bra!

  SvaraRadera
 2. Haha, UNDERBART!!!!! Och det roligaste av allt är att allt kändes så verkligt i texten att jag numera är helt säker på att du är fem personer samtidigt och jag tänker "Hmm, det där hade varit behändigt" :P ;)

  SvaraRadera
 3. Och ursöt bild för övrigt! :D

  SvaraRadera
 4. Nilla: ja lite lätt schizo känner jag mig ibland. ;)
  Elin: det är något fel på oss illustratörer ;) helt klart! Jag tänkte likadant! Oj vad mycket jag skulle få gjort om jag var fem hahaha...

  SvaraRadera
 5. Hi hi hi...det är du i ett nöt skal gumman....underbart! <3

  SvaraRadera
 6. Störtskönt!! Du äger :)

  SvaraRadera