lördag 10 mars 2012

Pengar.

Pengar är ett märkligt fenomen som tycks ha en förmåga att höja oss som människor om vi har många av dom och sänka oss som individer om vi inte har några.
Att sätta betyg på en människa efter hur mycket eller hur lite pengar dom har är märkligt beteende. För det här med pengar handlar mer om tur än att bedrifter och lämplighet
Och människan är så mycket mer än en hög med tur eller otur. Kvinnan som jobbar varje natt,år ut och år in med att vårda sjuka har inte så många kronor över efter fasta kostnader men hennes insats är ovärderlig. Mannen som varje dag går och ställer sig i en evighetslång kö för att kanske få jobba på något fält utanför staden så att han kan ge sin familj mat nästa dag, har inte heller några medel på banken men det han gör dag efter dag, år ut och år in hyser jag det största respekt för. Visst kan man kämpa för att få till sin hög med pengar. Plugga massor, jobba hårt och investera väl. Lyckas du den vägen så grattis! Men inse att det handlar om tur. Tur att du pluggade rätt ämne i tiden, tur att du var på rätt plats på rätt tillfälle och sa dom rätta sakerna. För annars kunde din pengahög lika väl tillhört någon annan.
Det är lätt att döma en människa efter hur mycket statusprylar eller hur många nollor dom kan sätta på sina checkar. Men gör du det så missar du den verkliga människan bakom, den som verkligen spelar roll.

Kram
Mika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar