En som inte glömde är en bekant till mig som konstigt nog kom ihåg det (vi träffas max en gång vartannat år) och han gratulerade allra hjärtligast!
Detta gladde mig så att jag genast var tvungen att bryta min viktväktar-diet och baka favoritkakorna:
Chokladbiskvier
Kosta gärna på dig riktigt fin mörk choklad, det höjer smaken och gör dina biskvier proffsgoda.Jag använde mig av 70% mörk choklad med mintsmak!!! *Slurp!*
Antal portioner: 14
200 g mandelmassa, riven
2 äggvitor
Fyllning:
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
50 g mörk choklad, smält
Glasyr:
75 g mörk choklad
20 g kokosfett
2 äggvitor
Fyllning:
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
50 g mörk choklad, smält
Glasyr:
75 g mörk choklad
20 g kokosfett
Foto: TV4
Gör så här
1. Värm ugnen till 200°. Rör mandelmassa och äggvitor till en jämn smet. Forma runda platta kakor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda ca 10 minuter. Lossa dem och låt dem kallna.2. Koka vatten och socker till fyllningen till en simmig sockerlag som trådar sig. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Rör till sist ner den smälta svalnade chokladen.
3. Bred krämen toppigt över kakorna. Ställ dem i kylen att stelna. Smält choklad och kokosfett i en kastrull och värm till en slät glasyr. Doppa ovansidan av biskvierna i glasyren. Ställ kakorna på bakpapper. Ställ dem svalt.
Sådana där vågar jag aldrig göra. Jag skulle bli så ledsen om jag misslyckades. Jag tycker att det är svårt att baka. Smulpaj med äpplen eller rabarber är det enda jag klarar av. Grattis i efterskott på Mika-dagen!
SvaraRaderaDet är TUR att jag är så lat i bakdepartementet annars skulle jag rulla fram. Och grattis, grattis på namnsdagen! Nästa år ska jag försöka komma ihåg att pricka dagen, men ha inte för stora förhoppningar...
SvaraRadera