söndag 18 september 2011

Det bästa med en lång uppförsbacke är...

...att det så småningom kommer en nerförsbacke.

Just så skrev jag på facebook. Fick flera kommentarer på det. Tydligen så antog alla att det var en metafor för något större än vad det just var.Och vilken bra metafor det blev!!! Jag har funderat massor på den och kommit fram till att det är så det är och just nu befinner jag mig i en sagolik hisnande nerförsbacke!

Jag kände lite sorg över att så många kommenterat att dom var mitt i en evighetsuppförsbacke... tänk att känna så. Det måste vara som att inte ha några glädjeämnen i livet. Eller kan det vara så att dom inte tar tillvara på dom små sakerna?
Jag vet inte... jag kan inte bedöma någons liv utifrån men jag kan ibland känna att många inte ser hur fantastiska deras liv är. Att livet faktiskt kan vara helt perfekt fast man inte äger en hög med pengar, eller den snyggaste garderoben, livet kan vara perfekt precis som det är när man är mitt i vardagen och grälar med sin livskamrat om vem som dammsugat flest gånger.
Livet är faktiskt precis som det ska och därmed också perfekt.

Bakgrunden till min metafor då? Jag bestämde mig för att power-walka uppför Hallandsåsen. När jag kommit halva min runda insåg jag att nu var det nedförsbacke hela vägen hem. Hur lovely som helst!

Puss och kram till er där ute!

(och för er som tycker att jag är lite väl över-toppen-positiv idag så kan jag berätta att jag oroat mig för en av mina allra-allra-allra bästa vänner och hennes förlossning HELA dagen... men precis fått glädjebeskedet att allt gått bra! När livet balanserar på en tråd så är det lätt att uppskatta dom små tingen!)

Kram
Mika

5 kommentarer:

 1. Mitt liv går VERKLIGEN upp och ner. Verkligen.
  Och det måste vara bättre än en lång platt raksträcka, tänker jag. Och ännu bättre än en oändlig seg uppförsbacke, så klart.

  SvaraRadera
 2. Idag har mitt liv varit en seg uppförsbacke. Det är väldigt backigt. Jag önskar att jag kom in på en raksträcka snart för jag skulle vilja få lite ro.

  SvaraRadera
 3. Ohhh underbaraste fina du....tack för dina tankar på mig!! ja finaste prinsen har nu anlänt till oss <3
  Och det är ju underbart att du är i en härlig nedförsbacke, framförallt nedför åsen =) Det är en backe med respekt!! Stor varm kram

  SvaraRadera
 4. Nilla: Ja det är det! I alla fall i mina ögon!!!
  Knasterfaster: Spurta lite... det gör ont i knäna men backen tar slut snabbare.
  Kalle: Ja! Men ack så tråkiga efter ett tag.
  Caroline: Vassego!

  SvaraRadera