Bästa tipset alla kategorier när det gäller lyckade fester är buffé där alla gäster bidrar! Varför?
*Värden/värdinnan behöver inte stå med allt arbete.
*Alla anstränger sig liiiite extra för att komma med ett bra bidrag vilket leder till gooood mat.
*Alla får smaka något nytt och spännande.
*Det behöver inte kosta multum att anordna fest (vilket leder till fler fester!).
Det var min vän P som en gång introducerade detta för mig. Det roligaste är när man inte sätter upp några som helst regler om vem som har vad. Kom med förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Vilket man vill. Kommer alla med desserter... ja då är det dessert till middag. Det blir lika bra för det!
Idag hade dagis fest. Under terminen har dom arbetat med dom olika världsdelarna så vad blev det då för buffé (tur jag sitter i fest-kommitén!) Givetvis VÄRLDSBUFFÈ!
Jag har aldrig sett eller smakat så mycket varierande och god mat någonsin! Helt galet! Och alla var supernöjda och mätta! Det kanske måste bli tradition!!!!
Mitt bidrag då?
Empanadas från sydamerika. Pilligt men gott! (Recept nedan eller föregående inlägg!)
Kram
Mika
Dina empanadas ser superdupergoda ut!
SvaraRaderaNu när jag går på sommarlov (halleluja!) kanske jag har tid att testa! Jippie! För sommarlov, empanadas och hela världen! =D
Dom var superduper goda!
SvaraRaderaSOmmarlov! Åh! Vi dödliga får vänta några veckor till MEN SEDAN! JIPPIE! =D
Vi har haft sådana där bufféer i skolan. Väldigt många tar med sig paj men det finns så otroligt många olika sorters pajer så det är inte klokt! Sådana där piroger som du bakade tror jag att jag har ätit. När min mamma jobbade på dagis (1980-talet) så kom hon hem med piroger ibland på fredagarna. Det var ägg i dem. Det var chilenare som bakade och sålde dem på dagis. Jag tyckte att de var supergoda!
SvaraRaderaJamen precis sådana piroger är det! Jag trodde barnen skulle spotta och fräsa när dom kände att det var ägg och oliver i... men icke! Dom slank ner som ingenting!
SvaraRadera