Empanadas.
- Deg
- 6 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 äggula
- 2 dl mjölk
- 3 msk neutral matolja
- 1 uppvispat ägg till pensling
- Fyllning
- 400 g nötfärs
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk hackad färsk chili
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- ½ tsk kumminfrön
- 3 msk matolja
- 3 hårdkokta ägg
- 10 svarta oliver
- salt
- nymald svartpeppar
Tillagning
- Deg: Blanda alla torra ingredienser.
- Vispa ihop mjölk, äggula och olja.
- Slå ihop med mjölblandningen och arbeta samman till en deg.
- Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen känns klibbig.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyllning: Hacka och fräs löken i oljan tills den får en fin yta.
- Tillsätt chili, kumminfrön och paprikapulver och fräs i ytterligare någon minut.
- Tillsätt köttfärsen och låt den få färg. Pressa i vitlök och tillsätt oregano. Smaka av med salt och peppar. Den som gillar mycket smak har i mer chili och kummin.
- Dela degen i 10-12 delar. Rulla varje del till en boll och kavla ut till en cirkel, ca 10 cm i diameter.
- Skär äggen i klyftor.
- Lägg en sked köttfärs, en äggklyfta, en oliv och ett par russin på degplattan.
- Pensla kanterna med vatten och vik över den ena kanten så att det bildas en halvcirkel.
- Tryck till kanten med en gaffel.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter till de har fått gyllenbrun färg är de klara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar