fredag 24 september 2010

Bokmässan 2010.

Imorgon ska jag och tusen-tusentals trängas runt författare och böcker på bokmässan i Göteborg. Det är fem år sedan jag var där sist... och jag skulle ljuga om jag sa att det inte är spännande.

Det är något speciellt med böcker och författare. En bok är ju egentligen ingenting speciellt. En hög med papper som sitter ihop i ena änden och ändå är det så mycket mer! En bok kan rymma ett helt universum, den kan få dig att gråta, brista ut i skratt och den kan lära dig om livet, teknik och biologi. En bok är allt och inget. En bok är vad författaren gör den till.

Och mitt där i vimlet, av böcker och författare kommer mina illustrationer vara... det känns stort... galet stort!

Jag har antecknat ett litet papper på montrar och författare jag vill gå på och jag erkänner: jag är en barnboksnörd! Bland namnen på listan hittar man: Sven Nordqvist, Pija Lindenbaum, Mumintrollet och Snårpan...

...om man har vägarna förbi barnens förlags monter (A04:11) kan man titta på mina illustrationer. Det kommer jag göra ;)

Kram
Mika

3 kommentarer:

 1. Vilken bra beskrivning av böcker. Precis så är de. De är som vänner också tycker jag. De kan vara svåra att skiljas ifrån och man kan känna en stor saknad när man läst ut en bok. Här brukar det vara bokmässa på slottet. Där har jag varit en gång. Jag önskar jag kunde åka till Göteborg imorgon. Då skulle jag absolut stå en lång stund framför monter A04:11!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag skulle ha åkt ner i alla fall...
  Ändrade mig när jag blev så förkyld =(

  SvaraRadera
 3. Åh... ni skulle varit där... det var helt fantastiskt!
  Fantastiskt fullt med folk och fantastiskt inspirerande med alla dessa kreativa människor!
  Fem F av fem möjliga F(-antastiska)

  SvaraRadera