lördag 7 september 2013

Jag börjar!

Eftersom det verkar lite trögt i receptdelarverkstaden så börjar jag. Jag har miljoners miljoner recept på desserter, paket och godis. 
En av de allra allra godaste äppelkakor jag ätit är denna som följer:

Jakobs äppelfrestelse. 

Deg:
150 g smör
210 g vetemjöl
1msk florsocker
En nypa vaniljsocker eller två
1 1/2 msk vatten

Knåda ihop degen, pressa ut den i form med avtagbar botten. In i kylen minst 30 minuter.

Riv 100 g mandelmassa blanda i 1/2 tsk kardemumma. Citroncest från en halv citron. Låt stå i en skål.

Smält 50 g smör. Blanda i 3/4 dl socker, och två ägg, vispa under omrörning (till det börjar sjuda) krämen ska tjockna. Blanda i mandelmass-röran och låt svalna. Lägg smeten i pajformen. 
Skala och skiva 3 äpplen tunt. Lägg i fint mönster i formen. Strössla över socker, kanel och slutligen mandelflarn. 

In i ugnen på 200grader 25-30 minuter. 

Mums!


Nu är det din tur!

Kram

Mikaela



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar