tisdag 20 december 2011

Tycker du om lakrits?

I så fall rekommenderar jag dig detta julgodiset:

Lakritsknäck!
ca: 75st

Ingredienser:
15 turkisk peppar (ta mer om du vill ha mer lakritssmak)
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör

Mortla godiset till pulver. Blanda grädde, socker, sirap i en tjockbottnad kastrull (ju vidare den är desto snabbare går det att koka!). Koka upp och låt koka häftigt 15-30 minuter (eller 122 grader). Gör kulprovet*! När knäcken är lagom hård tillsätt pulvret och smör. Fördela dom i knäckformar eller gör egna strutar! Supergott!

*Kulprovet: Häll iskallt vatten i ett glas. Droppa en tesked av den heta knäcken i glaset. Om det går att göra en kula av godiset är den färdig. 

Kram mika

2 kommentarer:

  1. När knäcken är lagom hård så lägger man i två matskedar smör och lakritskrosset.
    Annars blir det bara vanlig knäck, som dessutom är svår att få ner i formarna!

    //Han som faktiskt läser recept!

    SvaraRadera
  2. Det blir mer spännande ÄLSKLING om man får improvisera lite.

    //Hon som kan tänka ut saker UTAN recept och tror att hennes läsare OCKSÅ kan det.

    Ps. Ok! Fine! Jag redigerar inlägget så att ALLA (även dom radiostyrda kan göra lakritsknäck) Puss!

    SvaraRadera