onsdag 5 oktober 2011

1745.

Känner mig lite förvirrad och svag just nu.
Fick ett mail från en "engagerad förälder" som startar innebandy grupp för barnen på skolan. Funderar på om jag ska ta upp luktsaltet och baka en äppelpaj... vidare ska jag snöra in korsett livet så jag kippar efter andan om inte det hjälper ska jag städa golvet med skurborste och niga varje gång min gubbe kommer innanför dörren.
Den "engagerade föräldern" mailar nämligen om innebandy för pojkar. Inte flickor... nej BARA pojkar.
Jag vet ju att det finns dom som fortfarande tänker så, så jag vet inte varför jag blir förvånad!!!
Jag förstår inte grejen!
För mig är det barn och jag tror varken flickorna eller pojkarna skulle ha något emot att spela tillsammans det är den "engagerade föräldern" möjligtvis föräldrarna som tycker att det ska vara ett pojklag.
Jag vill inte bry mig... men jag kan inte låta bli!
Kanske skriver jag ett kyligt mail tillbaka... kanske ett ironiskt... ironiskt är roligare.

Vad tror ni om:
"Tjingeling!
Vad roligt att ni engagerar er för barnen! Jag undrar när flickornas innebandy drar igång? Hade varit bra att få veta i tid så jag hinner stryka mameluckerna och måla klubban rosa!

Puss och kram
Mika"

För säkerhetsskull kanske jag skulle avsluta med: *ironisk* så dom inte tror att jag menar allvar. Man kan liksom inte veta med sådana dära.

Kram
Mika

6 kommentarer:

 1. Man upphör aldrig att förvånas. Vad tråkigt!!!

  SvaraRadera
 2. *suck* Varför är det sådära? Tyvärr vill jag avråda dig ifrån att skriva ett ironiskt mejl. Det kommer bara att missförstås. I skolan har tjejer och killar idrott tillsammans - varför kan de inte få ha det likadant på fritiden?

  SvaraRadera
 3. Man kan ju alltid fråga när tjejernas innebandy börjar...

  SvaraRadera
 4. Cissi: Jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli förvånad över något sånt här. Ändå sitter jag med hakan nere och undrar vilket år det är.
  Knaster: Jag vet att det kommer missförstås. Jag blir så fundersam på varför man väljer att göra så här. Att det är en vuxen människa som bestämmer att "deras" innebandy är för pojkar. Skitkonstigt!
  Blue: Ja. Faktiskt.

  SvaraRadera