torsdag 30 december 2010

Tradition.

Jag blir lika förvånad varje år över hur många som ska ha följande meny på nyår:

Förrätt: Hummer/hummersoppa eller bara något med skaldjur.

Huvudrätt:Oxfilé.

Efterrätt: Pannacotta (gärna med bär på)


Inte för att det är något fel på den menyn... jag finner alla tre rätterna utsökta.... men jag börjar ana en trend. Kanske till och med början på en tradition? Om femtio år kanske det är lika otänkbart att äta köttgryta på nyår som det är att äta kycklingsallad på julafton?

Jag själv håller på att bli tokig av otillräcklighet... vi ska ha middag hemma imorgon kväll med mycket GODA vänner (inte äta dom utan dinera MED dom.). Problemet ligger i att jag jobbar som en tok hela veckan enda fram till två timmar innan gästerna kommer...gubben min roddar skutan och jag VET att han gör det bra... men han förstår inte mina "krav". Kanske är det idiotkrav... men jag har vissa saker som jag vill ska vara uppfyllda när vi har gäster hemma... just nu kan jag inte komma på ett enda krav...hm... *tänker så det knakar*...JO! Inga spindelnät i taket... inte över matbordet i alla fall... och det förstår väl han också... men han tänker inte på att titta där över huvud taget och städar således inte bort dom heller.
Det är inte det att jag vill ha kliniskt rent... när jag ser mitt drömhem framför mig så är det så där charmigt stökigt och lite skitigt i hörnen. Men hur i hela fridens namn får man det stökigt och skitigt på "rätt sätt"?

Kram
Mika

1 kommentar:

  1. Dessa krav gör mig vansinnig!! Det är sällan jag städar vår övervåning när vi ska få gäster, eftersom barnen kommer vara där uppe och stöka till tio gånger så snabbare än det tog att städa! Men det viktigaste för mig när gästerna kommer är att hallen är i ordning, att toaletterna är fräscha och att köket inte ser ut som ett bombnedslag. Sen att de får köra slalom genom vardagsrummet och höra ett knaster under fötterna inne i köket om de trampar fel, det gör mig ingenting...:-)

    SvaraRadera