lördag 9 oktober 2010

Fluginvasion.

Vi har en pågående fluginvasion. Jag trodde i min enfald att det var höst ute och att bananflugor inte tyckte om att vara ute och surra. Oj vad fel jag verkar ha! Eller är det kanske så att "våra" har muterat och lever numera hela året om?
Gubben har varit en klippa och städat ÖVERALLT i hela köket för att dom inte ska ha möjlighet att äta sig goa och mätta... men det verkar inte dom förstå.

Det kliar i fingararna efter radar... eller kanske en omgång med en eldkastare?

...jag är ganska försiktig av mig, både med gift och eld, så det blir till att fortsätta städa.

Städat har vi gjort idag. Fixardagen på dagis. Jag och fru C. fick äran att ta hand om köket vilket vi gjorde med bravur (luktar rent och fräscht i varenda skåp!). När vi stod där och gnodde tänkte jag stilla för mig själv:
"Det här kanske jag skulle fortsätta med när jag kommer hem..." men jag ångrade mig genast! Har det inte storstädats i köket på X antal X så är det ingen mening med det nu.
Ödet hade andra planer för mig... för när jag kom hem något irriterad över att fixardagen blev längre än tänkt (igen...) så upptäcker jag att köttet som legat i kylen hade läckt köttsaft och droppat på varenda hylla. Potatisen i lådan längst ner låg och badade i ett blodbad.
Så trots mina vilda svordomar och protester så var det bara att kavla upp ärmarna och fortsätta städa.

Ibland kommer man helt enkelt inte undan ödet...

kram
Mika

2 kommentarer:

 1. Birgitta Svensson10 oktober 2010 21:14

  För flugorna försök att sätta ut glas med en del vatten, en del vinäger, en del sirap och överst några droppar diskmedel. Mina flugor har försvunnit.
  Birgitta S

  SvaraRadera
 2. ...hm... flugorna tackar och bockar... dom verkar gilla blandningen men fortsätter föröka sig. Jag vet inte om det är meningen om dom ska drunkna eller bli förgiftade av soppan.
  Mina gör varken eller.

  SvaraRadera